Половина власників котеджів вважає, що тільки постійне проживання в будинку забезпечує його безпеку
страхование дома«Безпека заміських будинків в зимовий період» - така назва чергового дослідження, проведеного серед власників заміських будинків восени 2007 року «Центром досліджень Європейського страхового альянсу».

 

Зима є найнебезпечнішим сезоном для заміських будинків – так вважають 82% респондентів, про що свідчать дані, отримані в результаті опитування 200 власників заміських будинків Києва та Київської області, а чверть опитаних власників вже зіткнулися із негативними подіями в зимовий період.


Найбільш поширеними негативними інцидентами взимку, з якими зіткнулися респонденти, були виявлені зловмисні дії третіх осіб (крадіжка, злом, грабіж, хуліганство) - 50% і пошкодження водою в результаті аварій систем водопостачання, каналізації та опалення - 34%. У значно меншій частині заміські будинки піддаються пожежам, вибухам і стихійним лихам.


Також дослідженням «Центру досліджень Європейського страхового альянсу» встановлено, що заміські будинки тих респондентів, які постійно проживають в заміському будинку в зимовий період, значно рідше піддаються негативним подіям.
Більш ніж із третиною заміських будинків респондентів, що не проживають і такі, що періодично проживають в заміському будинку взимку, траплялися негативні події, а серед респондентів, що постійно проживають в заміському будинку, постраждали тільки 13%.
Цікаво, що із заміськими будинками у незастрахованих власників частіше трапляються негативні події, ніж у застрахованих, але тільки 16% із загальної кількості опитаних користуються послугою страхування свого заміського житла, у 84% респондентів будинки не застраховані. В той же час 79%-ам постраждалих респондентів довелося відшкодовувати збиток за рахунок особистих коштів, і лише 14% - за рахунок страхування, решта відшкодовувала збиток за рахунок кредиту, а також винної особи. Розмір збитку у половини потерпілих склав  до 500$, у 28% - 500-1000$, у 14% опитаних - 1000-10000$, а 8% респондентів понесли збитки в сумі понад 10 000$.


Серед основних причин відмови від послуги страхування заміського будинку 32% респондентів назвали відсутність часу, 24% - ніколи не замислювалися над цим, 11% -  не довіряють страховим компаніям,  для 10% опитаних страхування виявилося занадто дорогою послугою, ще 10% вважають, що нічого не трапиться, оскільки будинок знаходиться під охороною. Не зважаючи на всю небезпеку зимового періоду для заміських будинків, підтверджену самими ж респондентами, ключовим фактором відмови від страхування більш ніж половина опитаних відзначили не вартість послуги, а відсутність часу на те, щоб потурбуватись про безпеку свого майна.


Найефективнішими заходами в забезпеченні безпеки заміського будинку майже половина респондентів (48%) вважають наявність комплексної системи безпеки (охорона, сигналізація, відеоспостереження, система протипожежної безпеки), 44% стверджують, що тільки постійне проживання може забезпечити безпеку будинку. Як відзначили в ЗАТ «Європейський страховий альянс», не дивлячись на всі безперечні переваги сучасних систем безпеки, власникам заміських будинків не варто недооцінювати значення страхування, яке залишається все ж таки доступним варіантом, а в частині відшкодування збитків - найбільш надійним.

Источник: ЛСОУ

 
След. »


Новости

SiteMap | Контакты |
© Финансовый Портал FINANS - Банки, Финансы, Недвижимость, Автокредиты, Ипотека, Депозиты. All rights reserved.